Muziekbijlagen Organist en Eredienst

Op deze pagina staan muziekbijlagen uit het tijdschrift Organist en Eredienst, de voorloper van Muziek en Liturgie. Dit blad was een uitgaven van de Gereformeerde Organistenvereniging (G.O.V.), die in 2009 als GOV-Vereniging van Kerkmusici fuseerde met de Koninklijke Nederlandse Organistenvereniging tot de huidige K.V.O.K.

Het blad bestond van 1932 tot 2002, en vanaf 1934 begon men met het publiceren van muziekbijlagen.

Eind jaren vijftig startte een psalmenproject. In een periode van ongeveer 10 jaar verschenen bij elke psalm voorspelen en zettingen. Een groot deel van deze bewerkingen wordt via deze pagina beschikbaar gemaakt.

De bewerkingen over de gezangen die op deze pagina staan horen bij het Liedboek voor de Kerken uit 1973. De nummering van de gezangen verwijst dus naar de nummering uit deze bundel.

Alle muziekbijlagen zijn auteursrechtelijk beschermd. De bijlagen zijn alleen bedoeld voor eigen gebruik door degene die ze downloadt en mogen dus niet, op welke wijze dan ook, verspreid worden.

Zoeken gaat als volgt: Als u een liednummer zoekt, vul dan alleen het zoekvenster in met “Psalm xx” of “Gezang xx”. Als u wilt weten welke bewerkingen er van een bepaalde auteur of in een specifiek jaar zijn gepubliceerd, of bijv. welke partita’s er op de site staan, laat dan het zoekvenster leeg en gebruik de filterfuncties onder het zoekvenster.

Kaft Organist en Eredienst
DUMMY QR
DUMMY QR

Sorteer op:

  • Nieuwste
  • Oudste
  • Liednummer

Psalm 25

Psalm 38

Psalm 40

Psalm 50

Psalm 51

Psalm 52

Psalm 53

Psalm 54

Psalm 55

Psalm 56

Psalm 57

Psalm 58

Psalm 59

Psalm 60

Psalm 61

Psalm 63

Psalm 66

Psalm 66

Psalm 67

Psalm 68

Adverteren?

Door te adverteren in één van de KVOK-tijdschriften bereikt u een zeer grote doelgroep.

Concerten aanmelden?

In de webagenda op www.hetorgel.nl, de nieuwsbrief NotaBene en in de ZomerAgenda kunt u uw concertaankondigingen plaatsen

Het ORGEL

bezoek ook HetORGEL.NL

KVOK

Bezoek ook KVOK.NL

Huis van de Kerkmuziek

Bezoek ook HUISVANDEKERKMUZIEK.NL